Pankūkas tiek uzskatītas par vienu no daudzpusīgākajām brokastīm lielākajai daļai mūsu valsts iedzīvotāju. Tās ir ātras, biezas pankūkas, kuras nav ilgi jāmīca un jācep.
Pankūkas var pagatavot no pavisam nedaudzām sastāvdaļām.Bieži vien pietiek ar miltiem un kefīru, sāli un cukuru. Var cept pankūkas ar raugu vai bez.
Tomēr, lai iegūtu garšīgas pūkainas pankūciņas, ir vērts zināt dažus noteikumus. Piemēram, pirms cepšanas mīklai ir jāļauj nostāvēties.Pastāstīsim, kā pagatavot pankūkas uz kefīra bāzes.
Sastāvdaļas kefīra fritēm:
kefīrs – 500 ml;
cukurs – ēdamk;
sāls – ½ tējk;
olas – gab;
milti – 440 g;
cepamā soda – ½ tējk.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Automehāniķa padoms: kāpēc izpūtējā izurbti 2–3 mm caurumi ļauj tam kalpot divreiz ilgākby Rinalds Zembergs
- Sieviete no 8 veciem paliktņiem uztaisīja lapeni – tagad kaimiņi to apskata ar apbrīnu (parādam rezultātu)by Rinalds Bergmanis
- Nedodiet atpakaļgaitā: šajā valstī ceļu likumsargi ievieš jaunu veidu, kā atņemt autovadītāja tiesībasby Sandra Vīgante